Bijdrager webdesign logo bij

Veelgestelde vragen

Website

Wat kost het om een website te laten maken?

Dat hangt heel erg af van wat een website moet kunnen en hoeveel informatie deze bevat. Een website met een gestandaardiseerd uiterlijk waarbij je de tekst en de afbeeldingen compleet aanlevert is uiteraard goedkoper dan een complexe website of webshop. Elke website wordt helemaal op jouw situatie afgestemd. De meeste websites vallen binnen de prijsrange van €700,- tot €2000,- exclusief BTW. Maar dit kan meer of minder zijn afhankelijk van de wensen en gevraagde functionaliteit.

Kunnen jullie mijn huidige website nakijken en updaten? Maken jullie een incomplete website af?

Dat kunnen we zeker. We zullen we even goed moeten kijken of dat ook zinvol is. In de praktijk komt het er vaak op neer dat een grote renovatie van de website meer tijd, en daarmee geld gaat kosten dan het ombouwen naar een nieuwe website. Kleine aanpassingen zijn meestal wel mogelijk.

Hoelang duurt het voordat een nieuwe website is opgeleverd?

Gemiddeld wordt een website binnen 2 maanden opgeleverd. De snelheid is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid informatie en afbeeldingen die jij ons kan verstrekken in de beginfase van het ontwerpen en bouwen. Ook de functionaliteit speelt een rol. In het algemeen geld dat de doorlooptijd van een complexe website langer is dan die van een kleinere website. Ook zijn we soms afhankelijk van de beschikbaarheid van een fotograaf of tekstschrijver.

Maakt Bijdrager alleen WordPress websites?

Nee, maar wel bijna alleen maar. WordPress is een Content Management System welke door 38.2% van de top 10 miljoen websites wordt gebruikt (november 2020). Dit geld voor alle websites of ze nu een CMS gebruiken of niet. Ter vergelijking, Shopify, een van de andere grote CMS spelers, wordt op 2,8% van de websites in de top 10 miljoen gebruikt.

Zitten er (maandelijkse) kosten aan het hebben van een website?

Ja. Het hebben van een website kun je vergelijken met het hebben van een huis. Daarbij zet je als het goed is ook geld apart voor extra uitgaves zoals hypotheek, verzekeringen, belasting en onderhoud. Als je geen rekening houd met (terugkerende) kosten voor domeinregistratie, hosting, periodieke updates, inhoudelijke veranderingen of onverwachte werkzaamheden dan staat je later misschien een nare verrassing te wachten.

Hoe eenvoudig je website ook is, het blijft belangrijk om beveiligings- en software updates regelmatig uit te voeren. Wij kunnen het onderhoud op uurbasis voor je verrichten maar bieden ook een onderhoudsabonnement aan vanaf €27,50 excl. BTW per maand. Wil je helemaal ontzorgt worden? We bieden ook een maandelijkse pakketprijs aan waarbij updates en aanpassingen zijn inbegrepen.
informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Hoelang gaat een website mee?

Wanneer de website vanaf het begin goed wordt onderhouden en er tussendoor kleine aanpassingen aan het design worden gedaan, zal het bij de gemiddelde website 3 tot 5 jaar duren voordat er weer een grote aanpassing/investering moet worden gedaan. Een website die als belangrijke marketingtool wordt ingezet zal uiteraard meer en grotere aanpassingen vragen in de loop van de tijd dan wanneer het een informatieve site van bijvoorbeeld de plaatselijke tennisvereniging betreft. Bovenstaande informatie houd geen rekening met aanpassingen in het kader van SEO.

Ik wil na oplevering mijn website zelf bijhouden, kan dat?

Uiteraard. Tussentijdse wijzigingen aan de website (inclusief installatie van plugins, wijzigingen in de tekst, WordPress bestanden etc) door de opdrachtgever gebeuren op eigen risico. Mocht er iets fout gaan dan staan we natuurlijk altijd voor u klaar op het op te lossen. De hieruit voortvloeiende kosten zijn altijd voor de rekening van de website eigenaar en vallen buiten het eventueel afgesloten onderhoudscontract.

Maken jullie mijn website geschikt voor mobiel?

Zeker! Alle websites worden geschikt voor mobiel gebruik opgeleverd. Mochten er bij gebruikt onderdelen op mobiel niet werken zoals u had verwacht dan passen we dat binnen 8 weken na oplevering kosteloos voor u aan.

Wanneer moet ik betalen?

Een nieuwe website is een grote uitgave. Daarom bieden we naast een eenmalige factuur bij oplevering ook betaling in termijnen aan. De betalingsregeling gaat in maximaal 6 delen over een maximale tijd van 6 maanden. Bij langdurige complexe projecten spreken we soms een betaling per afgerond onderdeel af. Zo houden we tussendoor de vinger aan de pols en is er eventueel budgetair bijsturing mogelijk.

Wie schrijft de content van de website?

Over het algemeen worden teksten en afbeeldingen door jou aangeleverd. Uiteraard kunnen wij dat op verzoek ook verzorgen.

Moet ik alle informatie klaar hebben liggen voordat ik jullie benader?

Nee dat hoeft niet. We kunnen de site maken met plaatsvervangende teksten en afbeeldingen. Dat geeft jou een paar weken de tijd om de teksten te maken. De doorlooptijd kan hierdoor uiteraard wel door verlengen.

Moet ik in de buurt wonen om een website te laten maken?

Nee hoor! Bijdrager maakt de websites in een digitale omgeving en ook de overleggen kunnen plaats vinden via Zoom, Microsoft teams of een vergelijkbare service. Wanneer je binnen een redelijke afstand woont dan kom ik waar mogelijk minimaal 1 maal langs om de sfeer van het bedrijf te proeven

SEO

Wat is SEO

SEO is het proces waarbij de ranking van een website in zoekmachines zoals Google wordt verbeterd. Een hogere ranking geeft vaak meer bezoekers en klanten. Er zijn een aantal standaard technieken die helpen om de we website hoger in Google te krijgen. Daarnaast heeft iedereen die zich met SEO bezig houd methoden ontwikkeld of aangeleerd die op basis van resultaten het beste bleken te werken.

Heeft mijn website SEO nodig?

Ja, in ieder geval in de meest minimale vorm waarbij de site wordt opgebouwd op een Google vriendelijke manier. Veel mensen reageren verbaast als ze horen dat SEO niet iets is wat je eenmalig doet. Er zijn veel verschillende factoren die door zoekmachines worden meegewogen bij het ranken. Daarbij horen bijvoorbeeld de laadsnelheid, het gebruiksgemak maar ook de frequentie waarmee de informatie op de website word aangepast. SEO is geen proces wat met een knip van de vingers is geregeld. In tegendeel, het is een proces van de lange adem en de continue veranderingen. Wanneer iemand je anders verteld is het meestal te goed om waar te zijn.

Overige veelgestelde vragen

Wat is SEO

SEO is het proces waarbij de ranking van een website in zoekmachines zoals Google wordt verbeterd. Een hogere ranking geeft vaak meer bezoekers en klanten. Er zijn een aantal standaard technieken die helpen om de we website hoger in Google te krijgen. Daarnaast heeft iedereen die zich met SEO bezig houd methoden ontwikkeld of aangeleerd die op basis van resultaten het beste bleken te werken.

Welke tarieven hanteert Bijdrager?

Websites ontwerpen en maken: €75,- per uur excl. btw. Websites onderhoud: €75,- per uur excl. btw. Onderhoudsabonnement: v.a. €27,50