Bijdrager site logo

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen aan Bijdrager.nl. Staat jou vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Wat kost het om een website te laten maken?


Het design en wat de website moet kunnen maakt voor de prijs veel uit. Een eenvoudige website met een vrij standaard uiterlijk, wat tekst en een paar plaatjes is uiteraard veel goedkoper dan een website welke helemaal gemaakt is volgens de laatste SEO criteria of waar mensen gegevens kunnen invullen en dingen kunnen kopen. Websites zonder SEO worden gemaakt vanaf €700,- excl. Btw (bijvoorbeeld een one-page portfolio met een template). Webshops worden gemaakt vanaf €2000,- excl. BTW.

Wat zijn de maandelijkse kosten van mijn website?


Hoe eenvoudig je website ook is, hij moet uiteraard wel voorzien zijn van de laatste software en beveiligingsupdates. Er zijn helaas geen automatische systemen of kabouters die dat allemaal netjes bijhouden. Wanneer u een goedwerkende zakelijke website heeft kan dat niet zonder maandelijkse kosten.
Bijdrager kan dit onderhoud op uurbasis voor u verrichten maar bied ook een onderhoudsabonnement aan vanaf €27,50 per maand. Daarvoor worden maandelijks beveiligingsupdates uitgevoerd en de nieuwste software geïnstalleerd. Bij afname van dit abonnement zijn kosten voortvloeiende uit deze updates de eerste 18 maanden na oplevering inbegrepen*.

Websites die door Bijdrager worden opgeleverd worden vrijwel altijd gehost via KY.nl.
Een basis hosting pakket kost €10,- per maand. Daarvoor wordt er dagelijks een back-up van de website gemaakt.

Hoelang gaan een website mee?


De online wereld veranderd snel. Gemiddeld gaat een website 3-5 jaar mee. Wanneer de website vanaf het begin goed wordt onderhouden en er tussendoor kleine aanpassingen aan het design worden gedaan, zal het bij de gemiddelde website 3 tot 5 jaar duren voordat er weer een grote investering moet worden gedaan.
Een website die als belangrijke marketingtool wordt ingezet zal uiteraard meer en grotere aanpassingen vragen in de loop van de tijd dan wanneer het een informatieve site van de plaatselijke tennisvereniging betreft.
Om SEO goed te kunnen toepassen moeten er minstens 1x per maand werkzaamheden plaatsvinden. Het waarom leg ik u graag uit in een gesprek.

Wat is het uurtarief van Bijdrager?


Werkzaamheden aan de website: €55,- / uur excl. btw. 50% toeslag voor werkzaamheden die binnen 24u uitgevoerd dienen te worden. (storingen uitgezonderd)
SEO tarieven zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. Prijs op aanvraag.

Ik wil mijn website zelf bijhouden, kan dat?


Zeker, dat kan! Echter zijn daar wel risico’s aan verbonden.

Tussentijdse wijzigingen aan de website (inclusief installatie van plugins, wijzigingen in de tekst, wordpress bestanden etc) door de opdrachtgever zijn voor risico van de opdrachtgever. Werkzaamheden die hierdoor ontstaan worden uiteraard opgelost tegen het eerder genoemde uurtarief. Deze werkzaamheden vallen buiten het onderhoudscontract.

*informeer naar de voorwaarden