Bijdrager webdesign logo bij

Veelgestelde vragen

Website

Wat kost het om een website te laten maken?

Dat hangt heel erg af van wat je website moet kunnen en hoeveel en wat voor informatie de website bevat. Een website met een gestandaardiseerd uiterlijk waarbij je de tekst en de afbeeldingen compleet aanlevert is goedkoper dan een complexe website of webshop. Elke website wordt helemaal op jouw situatie afgestemd. Een prijsindicatie en meer informatie kun je hier vinden

Kunnen jullie mijn huidige website laten updaten?

Dat kunnen we zeker. We kijken graag met je mee. Heb je hulp nodig met een probleem wat nu speelt? Ook dan helpt Bijdrager. meer informatie

Ik ben zelf begonnen en loop vast, kunnen jullie mij helpen?

Dat willen we zeker. Of we het kunnen en of het zinvol is dat kunnen we bepalen na overleg met jou. Kleine aanpassingen of layout wijzigingen zijn meestal wel mogelijk. Grote wijzigingen brengen soms ook grote kosten met zich mee. Daarom is het belangrijk om de voors en tegens eerst af te wegen.

Hoelang duurt het voordat mijn nieuwe website af is?

Dat kan snel als alle informatie (tekst, afbeeldingen en layout) aanwezig is en het doel duidelijk. In de praktijk merken we dat de doorlooptijd van een project gemiddeld 2 maanden is van eerste gesprek tot oplevering. Afhankelijk van de wensen van jou en complexiteit en grootte van het team kan dit ook een jaar in beslag nemen. De snelheid is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid informatie en afbeeldingen die jij ons kan verstrekken in de beginfase van het ontwerpen en bouwen. Ook de functionaliteit speelt een rol. Daarnaast zijn er vaak meerdere brainstorm / overleg momenten en feedback rondes bij het maken van een complexe website. Alleen al het plannen van een meeting kan er voor zorgen dat het proces langer duurt. Het is dus een kwestie van samenwerken.
In het algemeen geld dat de doorlooptijd van een complexe website langer is dan die van een kleinere website.

Heeft een website maandelijkse of jaarlijkse kosten?

Zeker, bijvoorbeeld hosting, periodieke updates, inhoudelijke wijzigingen en domeinregistratie. Wanneer je geen rekening houd met deze terugkerende kosten of onverwachte werkzaamheden dan staat je later misschien een nare verrassing te wachten waar je niet op bent voorbereid. Vergelijk een website met een huis. Terugkerende kosten kun je dan vergelijken met verzekeringen, energiekosten en onderhoud.

Hoe eenvoudig je website ook is, het blijft belangrijk om beveiligings- en software updates regelmatig uit te voeren.
Voor meer complexe websites waar persoonsgegevens worden verwerkt is het extra belangrijk.
Lees meer over het belang van onderhoud en de tarieven

Kan ik mijn website zelf bijhouden?

Uiteraard. Tussentijdse wijzigingen aan de website (inclusief installatie van plugins, wijzigingen in de tekst, WordPress bestanden etc) door jou kan zeker. Mocht er iets fout gaan dan staan we natuurlijk altijd voor je klaar op het op te lossen. De hieruit voortvloeiende kosten zijn altijd voor de rekening van de website eigenaar en vallen buiten het eventueel afgesloten onderhoudsabonnement.

Is mijn website geschikt voor mobiel?

Zeker! Alle websites worden geschikt voor mobiel gebruik opgeleverd. Mochten er bij gebruikt onderdelen op mobiel niet werken zoals je had verwacht dan passen we dat binnen 1 maand na oplevering kosteloos voor je aan. Zie art. 22.2 van onze algemene voorwaarden

Wie schrijft de teksten voor de website?

Over het algemeen worden teksten en afbeeldingen door jou aangeleverd. Op verzoek kunnen wij dat ook verzorgen.

Moeten alle teksten en afbeeldingen klaar zijn voor ik jullie bel?

Nee dat hoeft niet. Bijdrager kan een website maken met plaatsvervangende teksten en afbeeldingen. Dat geeft jou een paar weken de tijd om de teksten te maken. De doorlooptijd kan hierdoor uiteraard wel door verlengen.

Maken jullie alleen websites in de omgeving van Woerden?

Nee hoor! Bijdrager maakt websites voor bedrijven door heel Nederland en zelfs daar buiten. De websites worden in een digitale omgeving gemaakt en ook de overleggen kunnen plaats vinden via Zoom, Microsoft teams of een vergelijkbare service. Als het maar even mogelijk is hebben we wel minimaal 1x een persoonlijke ontmoeting. Ook wanneer je in het buitenland verblijft.

WordPress

Maakt Bijdrager alleen WordPress Websites?

De meeste websites van Bijdrager zijn op WordPress gebaseerd. WordPress is een heel veel gebruikt Content Management System. 54.5% van de 1 miljoen meest gebruikte websites gebruikt WordPress tegenover 9.3% van de nr 2 Shopify. Wanneer we naar alle websites kijken wordt dit verschil nog groter.

Ik kan toch ook op WordPress.com een gratis website maken?

Dat klopt. Via WordPress.com kan je een gratis website maken. Gratis zijn de layout en functies wel heel beperkt. Je kunt zelfs zonder 1 euro te betalen een domeinnaam aanvragen. In het geval van Bijdrager zou dat bijvoorbeeld bijdrager.wordpress.com zijn. WordPress.com is een bedrijf en dus iets anders dan WordPress.org wat Bijdrager gebruikt om websites te maken. In plaats van geld te betalen voor je domeinnaam, maak je reclame voor het bedrijf WordPress.com. Helemaal gratis is het dus niet.

WordPress.org kost toch geen geld?

Je hoeft voor de basisstructuur inderdaad geen geld te betalen om deze te mogen gebruiken. De software van WordPress.org is open source. Om van die gratis software een goed werkende site te maken heb je nog wel een domeinnaam, hosting en software kennis nodig, zeker als je functies gaat gebruiken buiten de basis of een aangepast design wilt. Denk bij de bouw van je website niet alleen aan het gemak van nu, maar ook aan de terugkerende kosten van je plug-ins of thema.

Kun je WordPress niet installeren en dat ik zelf de site bouw?

Uiteraard kan dat. Vergis je er niet in hoeveel tijd een website bouwen kost. Zeker wanneer je dit niet dagelijks doet. De meeste ondernemers hebben geen tijd over. Een websitebouwer heeft bovendien al veel ervaring met het bouwen van websites. Regelmatig klopt iemand die enthousiast aan de nieuwe website begonnen was, toch bij Bijdrager aan. Natuurlijk word je dan alsnog geholpen. Vaak moet er dan toch (deels) weer overnieuw begonnen worden. En dan is de tijd en energie die jij er in hebt gestopt natuurlijk zonde.

Betaling en facturering

Wanneer moet ik mijn nieuwe website betalen?

Bijdrager factureert bij oplevering van de website of deelproject van deze website.
Bijdrager kan een aanbetaling vragen van 50% van de totale kosten na het goedkeuren van de overeenkomst. Na de definitieve oplevering van de website wordt dan het restant bedrag gefactureerd, evenals de overeengekomen extra werkzaamheden.
Wanneer aan het begin van de overeenkomst is afgesproken dat er in termijnen wordt betaald zijn dit maximaal 6 termijnen in een duur van maximaal 6 maanden. Administratiekosten kunnen in rekening worden gebracht. zie ook onze algemene voorwaarden.

Wanneer moet ik mijn onderhoudsabonnement betalen?

Een technisch beheer overeenkomst wordt per maand vooraf gefactureerd. Na betaling wordt het onderhoud uitgevoerd. Zo kun je altijd aantonen dat je serieus met het onderhoud van je website bezig bent. Waarom dat belangrijk is, en meer informatie en tarieven lees je hier

SEO

Heeft mijn website SEO nodig?

Ja, in ieder geval in de meest minimale vorm waarbij de site wordt opgebouwd op een Google vriendelijke manier. Veel mensen reageren verbaast als ze horen dat SEO niet iets is wat je eenmalig doet. Er zijn veel verschillende factoren die door zoekmachines worden meegewogen bij het ranken. Daarbij horen bijvoorbeeld de laadsnelheid, het gebruiksgemak maar ook de frequentie waarmee de informatie op de website word aangepast. SEO is geen proces wat met een knip van de vingers is geregeld. In tegendeel, het is een proces van de lange adem en de continue veranderingen. Wanneer iemand je anders verteld is het meestal te goed om waar te zijn. lees meer