Wat kost een website laten maken?

Bij Bijdrager krijgen we regelmatig de vraag: Wat kost een website te laten maken?

Het korte antwoord, dat is afhankelijk van wat de wens precies is. Wat kost een website laten maken is vergelijkbaar met Wat kost een auto? Om een goed antwoord te geven hebben we dus meer informatie nodig. Op deze pagina leer je meer over een aantal factoren die van invloed zijn op de prijs. En onder aan de pagina zie je een paar voorbeelden uitgewerkt.

→ ik wil graag iemand spreken

Website of WebshopWil je aan je website ook een offerte module of webshop toevoegen en laten inrichten? Dan zijn er meer functies nodig dan op een “gewone” website. Je gaat aan de slag met persoonsgegevens en daar komt extra regelgeving bij kijken. Ook zullen er koppelingen met systemen van derden zoals een betaalservice, boekhoudprogramma, voorraadbeheer en verzendservice moeten worden gemaakt. Dit verdient allemaal zorgvuldigheid en aandacht.

In het algemeen is een website zonder webshop of offertesysteem dus minder kostbaar dan eentje met…

Plug-ins


Wat kost een website laten maken?

Wat is een plug-in?

Een plug-in is een stukje code om een functie toe te voegen aan je website zonder dat je daarvoor een heel ontwikkelingstraject door hoeft. Met een plug-in bespaar je soms enorm veel ontwikkeltijd en dus geld.

Sommige plugins zijn gratis te installeren anderen brengen (maandelijkse) kosten met zich mee. Ook moet er meestal een aantal instelling worden aangepast of informatie toegevoegd.

Vaak is een basisversie van een plug-in gratis en is er tegen betaling een uitbreiding of meer geoptimaliseerde versie beschikbaar. Deze plug-ins noemen we freemium (free + premium). Andere, ingewikkelde of heel specifieke plugins worden aangekocht met een eenmalig of jaarlijks terugkerende vergoeding (premium).

Bijdrager maakt websites volgens een plug-in dieet. Geen voordeel van een plug-in? Dan programmeren we het zelf. Dat doen we om terugkerende kosten en kans op problemen te verlagen. Hoe meer plug-ins van verschillende ontwikkelaars, hoe meer kans ook op een conflict tussen al die stukjes code.

Er zijn situaties waarin een plugin de juiste keuze is. Een goed voorbeeld hiervan is Woo ( voorheen Woocommerce).

Responsive of niet?


Responsive website laten maken

Wat is Responsive?

Responsive betekend dat de website zich aanpast aan het apparaat waarop je website wordt bekeken. Naast design aanpassingen is het hiervoor ook belangrijk dat de code zo optimaal mogelijk is waardoor de snelheid waarmee de website laad ook mobiel goed genoeg is.

Daarnaast is het optioneel mogelijk om van je website een WebApp te maken. Dit geeft terugkerende bezoekers de mogelijkheid om de site als app op hun telefoon of tablet op te slaan. Wanneer de website veel terugkerende bezoekers heeft is het het overwegen waard. Door direct via hun telefoon je site te bezoeken verklein je de kans dat ze hun product bij de concurrent bestellen. [edit: Apple stopt met WebApps in de EU door regelgeving | febr. 2024} {edit 2: Apple gaat er toch mee door? April 2024}

SEOWat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalisatie. Lees meer

SEO stopt nooit. Net als je denkt dat je het onder controle hebt, veranderen de spelregels. Maar er zijn een aantal basisvoorwaarden die altijd meetellen. Bijvoorbeeld: Technische optimalisatie, laadsnelheid, kwaliteit van inhoud en of je website goed wordt onderhouden. Bijdrager levert een website SEO voorbereid op.

Terugkerende kostenNaast de vraag Wat kost een website laten maken, is het ook belangrijk om jezelf de vraag te stellen: Wat kost een website draaiend houden. En wat zijn de jaarlijks terugkerende kosten. Denk hierbij aan onderhoudskosten, beheerkosten, domeinnaam registratie en hosting kosten.

De onderhoudskosten van een webshop liggen vanzelfsprekend hoger dan die van de meeste websites. Lees waarom onderhoud zo belangrijk is. Het aantal premium plugins die op je website is geïnstalleerd zijn zal ook van invloed zijn op de terugkerende kosten. Bekijk de tarieven van Bijdrager

Teksten en afbeeldingenWelke teksten en afbeeldingen komen op je website te staan? Zijn ze allemaal al aanwezig en nog up-to-date? Of moeten de teksten herschreven worden in verband met SEO. Mogelijk wil je de teksten laten vertalen in een extra taal.

Met afbeeldingen bedoelen we foto’s en illustraties. Passen ze nog bij de nieuwe site. Soms zijn de foto’s verouderd, hebben ze een lage resolutie of passen illustraties niet meer bij de uitstraling van je bedrijf. Professionele foto’s kunnen hét verschil maken voor de uitstraling van je website.

Juridische en overige verplichte documentenAfhankelijk van het type website zijn diverse documenten zoals een privacyverklaring, algemene voorwaarden, leveringsvoorwaarden en klachtenprocedure verplicht. Heb je deze documenten al in je bezit? Zijn ze nog up-to-date?

Vullen van je websiteGa je zelf je website vullen of laat je dat door Bijdrager doen.

Het eerste klinkt goedkoper maar is zeker niet altijd het geval. Bijdrager vult altijd een deel van je nieuwe website.

Wanneer de afbeeldingen en teksten en overige informatie gestructureerd en volgens bepaalde specificaties aangeleverd kan Bijdrager het vullen vaak veel sneller dan iemand voor wie dit niet dagelijkse kost is. Zo bespaar je tijd en kun jij je richten op het ondernemen.

De websitebouwerJe hebt het vast al gezien. Tussen websitebouwers onderling zit nogal wat prijsverschil. Een freelancer of een kleine agency zal in de regel iets goedkoper zijn dan een groot webdesign bureau.

Daarnaast heb je bedrijven die zo snel mogelijk en zoveel mogelijk websites produceren en bedrijven die meer tijd nemen voor jouw project. Ook zal iemand die puur vanuit creatief oogpunt werkt een andere aanpak hanteren dan iemand die vanuit een conversie gerichte aanpak werkt.

Daarnaast vult Bijdrager in ieder geval een deel van de website voor je. Bij kleine websites, mits de info goed aangeleverd wordt, in veel gevallen zelfs alles.

Sommige bedrijven hebben een aparte klantenservice afdeling of de helpdesk uitbesteed. Bij Bijdrager ben je geen nummer. Het is laagdrempelig mogelijk om contact op te nemen via chat, e-mail of WhatsApp.

Wat kost een website laten maken: de investeringHeb je de informatie op deze pagina doorgelezen? Dan ben je er inmiddels wel achter dat het antwoord op “Wat kost een website laten maken” niet eenvoudig is. omdat Bijdrager je exacte wensen niet weet houden we een slag om de arm.
Daarom hieronder een aantal voorbeelden.

Website Basis

+ WordPress + plugin installatie*
+ Webdesign in huisstijl van je bedrijf
+ Responsive
+ Voorbereid op SEO
+ 1-5 content pagina’s
+ 1 contactformulier
– Blog module in je huisstijl

vanaf € 1195,00 excl. btw

Website plus

+ WordPress + plugin installatie*
+ Webdesign in huisstijl van je bedrijf
+ Responsive
+ Voorbereid op SEO
+ 1-5 content pagina’s
+ 1 contactformulier
+ Blog module in je huisstijl

vanaf € 1399,00 excl. btw

Webshop Basis

+ WordPress + plugin installatie**
+ Webdesign in huisstijl van je bedrijf
+ Responsive
+ Voorbereid op SEO
+ 1-5 content pagina’s
+ 1 contactformulier
+ Inrichten Woo webwinkel
+ Bestel en Betaal module
– tot 4 productgroepen structuur inrichten.

vanaf € 2500,00 excl. btw

Webshop plus

+ WordPress + plugin installatie**
+ Webdesign in huisstijl van je bedrijf
+ Responsive
+ Voorbereid op SEO
+ 1-5 content pagina’s
+ 1 contactformulier
+ Inrichten Woo webwinkel
+ Bestel en Betaal module
– tot 4 productgroepen structuur inrichten.

vanaf € 2995,00 excl. btw

Webshop custom

prijs op aanvraag

Belangrijk om te weten

  • De eventuele (terugkerende) kosten die aan het aanschaffen of behouden van plugins zijn verbonden zijn niet inbegrepen. Bijdrager streeft er na zo min mogelijk plugins van derden te gebruiken.
  • Bij een nieuwe website is technisch onderhoud 3 maanden inbegrepen.
  • Alle bovenstaande bedragen zijn ter indicatie, in euro’s en exclusief BTW. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

(*) Speciale functies waaronder een webshop, evenementenkalender, custom post types etc. niet inbegrepen.
(**) Alles als bij * behalve dat custom post types wel zijn inbegrepen.