Website laten maken

Idee nieuwe website

Persoonlijk contact

Een website of webshop laten maken start altijd met een wens of een idee. Die wens/ dat idee hoor ik dan ook graag. U kunt vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen via de telefoon of met videobellen. Samen bespreken we dan de verwachtingen en inventariseren we wat er moet gebeuren om deze waar te kunnen maken.

Uitwerken van het idee

Voordat er aan een webdesign wordt begonnen is het belangrijk om te bepalen wat het doel van het eindproduct is. Soms is dat al heel duidelijk en soms is hier meer onderzoek voor nodig. Aan de hand van de wensen, het doel en al bestaande ideeën ga ik voor u aan de slag.

Website ontwerpen

Ik ga voor u aan de slag om een ontwerp te maken. Afhankelijk van de complexiteit en het budget wordt hier soms een externe designer bij betrokken zodat de website de uitstraling krijgt die u verwacht.

Ik maak hier een conceptschets van. Deze schets is bedoeld om aan te geven in welke richting we willen werken. Na goedkeuring van deze conceptschets maak ik een eerste versie van de website in een online testomgeving.

Deze incomplete proefversie is voor u bedoelt om aan te geven of er nog wat anders moet. Er wordt nu ook duidelijk of het door u aangeleverde beeld- en tekstmateriaal voldoende is voor het vullen van de website. En of de teksten geschikt zijn voor SEO (optioneel).
Wanneer u geen tekst of beeldmateriaal kunt aanleveren kan ik voor een tekstschrijver en/of fotograaf zorgen.

Webdevelopment

Nu ga ik de website bouwen zoals hij online zal komen. Tijdens deze fase is er laagdrempelig contact tussen u en mij.

  • De website wordt responsive gemaakt; dit betekend dat hij ook goed leesbaar is op mobiel en tablet
  • De tekstschrijver en fotograaf worden ingeschakeld*
  • Het SEO traject wordt opgestart*
  • Google analytics wordt ingeschakeld*
  • Er worden (kleine) animaties aan de website toegevoegd*
  • De website wordt getest*

    *optioneel; afhankelijk van eerder gemaakte afspraken

Voordat de website online wordt gezet volgt er nog een review moment.

De website is opgeleverd ben ik nu klaar?

Om een website veilig te houden en om de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google te vergroten is het belangrijk dat er regelmatig onderhoud en updates plaats vinden. Een bedrijfsruimte wordt immers ook regelmatig schoongemaakt en de rommel opgeruimd? Door het bij te houden zijn de grote onderhoudsmomenten minder ingrijpend.
Tijdens dit onderhoud en deze updates kunnen er ook kleine tekstwijzigingen worden doorgevoerd. Zo blijft de informatie op de website actueel en weten mensen dat u uw bedrijf ook online serieus neemt.

Wat kost een website laten ontwikkelen bij Bijdrager?

Elke website is maatwerk. Vooraf ontvangt u een offerte met daarop een vast aantal werkzaamheden voor een vaste prijs. Een eenvoudige website heeft een vanaf prijs van €700,- en een eenvoudige webshop is vanaf €2000,- exclusief BTW. Kosten buiten de offerte worden altijd vooraf met u besproken. Werkzaamheden na oplevering van de website alsmede SEO worden op uurbasis gefactureerd. Mijn uurtarief is €55,- exclusief BTW. Een abonnement, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent is in overleg mogelijk.