Een WordPress website laten maken

Je. hebt vast wel eens gehoord van een WordPress website. Maar wat is een WordPress website eigenlijk? En waarom of hoe kan jij een WordPress website laten maken…
→ ik weet dit al en wil graag iemand spreken

Wat is WordPressWordPress is een open source content management systeem (CMS). Open source betekent dat iedereen toegang heeft tot de broncode en er voor eigen gebruik wijzigingen in kan aanbrengen.

CMS is stuk software waardoor je zonder dat je de complete broncode hoeft te kennen de inhoud kan beheren. In het geval van WordPress kun je denken aan het plaatsen van afbeeldingen of tekst op je website.

Thema’s en Plugins.Omdat WordPress open source is, kan iedereen die de basiscode van WordPress kan lezen en begrijpen, door middel van het schrijven van aanvullende code functies aan je website toevoegen.

Een voorbeeld is een WordPress thema. Een WordPress thema bestaat uit een aantal bestanden die het uiterlijk van je website bepalen. Het design van je website dus. Het thema bepaald hoe verschillende onderdelen van de website worden weergegeven.

Ook het lettertype en de kleuren van je website worden bepaald door je thema. Er zijn thema’s waarin alles van te voren is vastgelegd, en thema’s waar veel meer maatwerk mogelijk is.

Wanneer je een extra functie aan je website wilt toevoegen zoals een contactformulier of betaalmogelijkheid. Dan heb je daar een plugin voor nodig.

Een plugin is een stuk(je) code die een functie toevoegt aan je website. Vanuit de plugin bibliotheek van WordPress kun je gratis plugins downloaden naar je website. Vaak bestaat er van deze plugins ook een betaalde versie waardoor er meer functies worden toegevoegd.

Ook bestaan er online platforms om software plugins aanschaffen makkelijker te maken. Hier zijn gratis en betaalde plugins te vinden. Let op: Iedereen kan een plugin maken en beschikbaar stellen. Daarom is het belangrijk dat je vooraf goed onderzoekt of de plugin die jij wilt gebruiken een kwalitatief goede en betrouwbare plugin is. En of deze plugin geen conflict of veiligheidsrisico veroorzaakt in je website.

Je kunt ook zelf een plugin maken. Daarvoor heb je wel uitgebreide kennis van de basis code nodig.

Waarom een WordPress website laten maken


WordPress Website laten maken

Bijdrager heeft bewust gekozen om voor de meeste websites WordPress als basis te gebruiken. WordPress bestaat inmiddels al een hele tijd en is uitgegroeid tot een volwassen CMS. Doordat WordPress zo veel wordt gebruikt, is er veel kennis online beschikbaar. Van die kennis maken we graag gebruik. WordPress zelf heeft ook een aparte afdeling die zich bezig houd met veiligheid. Dat is een fijn idee!

De ene WordPress website is niet zomaar met de andere te vergelijken. Je kunt zelf een gratis website met beperkte mogelijkheden maken via wordpress.org. Een website bouwer kan een kant en klaar thema kopen en met behulp van een page builder als Elementor, WPBakery of Beaver builder de website opbouwen en vullen. En je kan een website helemaal custom maken zodat niemand ziet dat je een WordPress website hebt.

Bijdrager maakt een maatwerk WordPress websites zonder de eerder genoemde page builders. De voor- en nadelen hiervan leggen we je graag uit.

Je vraagt je natuurlijk af: Als de WordPress broncode gratis is, en iedereen wijzigingen kan aanbrengen om functies toe te voegen, waarom zou je dan een WordPress website door iemand laten maken? Vergelijk het met een vreemde taal. De basis van een vreemde taal is voor iedereen gratis te vinden. Je hoeft hooguit een woordenboek te kopen.

Maar voordat je de taal spreekt en begrijpt zul je heel wat uren moeten studeren. Laat staan dat je een bestseller kan schrijven in die vreemde taal. En in tegenstelling tot die vreemde taal, veranderd er online heel snel, heel veel. Maar je hebt geluk! Dat leren heeft Bijdrager al voor je gedaan en doet Bijdrager nog steeds. Zo bespaar je een heleboel tijd en energie.

Nieuwe website of oude aanpassen?Een nieuwe website laten maken vraagt naast een tijdsinvestering ook een financiële investering.
Bijdrager denkt graag met je mee of de oude website nog voldoet, met een paar kleine aanpassingen weer kan voldoen, of dat een nieuwe website laten maken een betere keuze is. laten we afspreken