WordPress handleiding – Hoe inloggen met WordPress

Niveau: Beginner

Inloggen in WordPress klinkt simpel, Maar als je niet weet hoe het moet of je krijgt een vreemde error, dan kan het heel frustrerend zijn. Op deze pagina leer je hoe inloggen met WordPress werkt en wat je moet doen als het onverhoopt niet lukt. Direct naar contact voor support .

→ ik wil graag iemand spreken

Hoe inloggen met WordPressGa naar het internet adres (URL) van de login pagina. De URL van de login pagina van een WordPress website ziet er standaard zo uit: https://domeinnaam.nl/wp-admin.php.
Heel vaak is wp-admin.php door je websitebouwer voor de veiligheid veranderd in iets anders. Deze aangepaste url heb je dan van je websitebouwer gekregen.
Als je naar de login URL gaat, dan zie je op je scherm een venster waar je je gebruikersnaam en wachtwoord kunt invullen. Deze heb je op een eerder moment zelf aangemaakt of van je web bouwer ontvangen..

hoe inloggen met wordpress
Het inlogvenster

Ik heb geen inloggegevensBen je je inloggegevens kwijt? Klik dan op je wachtwoord vergeten. Vul in het venster wat verschijnt je gebruikersnaam of mailadres in. Werkt ook de wachtwoord vergeten link niet? Neem dan contact op met je hosting provider. Deze kan je mogelijk verder helpen. Heb je je website door een website bouwer laten maken? Vraag deze dan om even mee te kijken en indien mogelijk je wachtwoord te resetten.
Heb je nog geen account?
De website bouwer kan een account voor je aanmaken. Ook kan de website bouwer een custom dashboard voor je maken.

Inloggen WordPress Admin lukt nietMet enige regelmaat komt de vraag: Help, hoe inloggen met WordPress, het website lukt me niet. Dit kan diverse oorzaken hebben.

  1. Je wachtwoord of emailadres is niet juist. controleer of je wel het mailadres gebruikt waarmee je op deze site een account hebt. Als je denkt dat je wachtwoord onjuist is, kun je via je wachtwoord vergeten, een nieuwe aanmaken.
  2. De inlog URL is veranderd. Standaard is de inlog URL domeinnaam.com/wp-admin. Om je site beter tegen indringers te beveiligen is dit vaak veranderd. Bijvoorbeeld in domeinnaam.com/nieuwe-login
  3. Je hebt je domeinnaam verkeerd getyped. Het klinkt nogal suf, maar zeker als je een wat ingewikkeldere domeinnaam hebt, kan er al snel een letter of teken verkeerd staan. Controleer daarom goed of de domeinnaam goed is gespeld.
  4. Je hebt het al te vaak geprobeerd. Er zijn plugins en andere methoden waardoor het aantal keer dat je een verkeerd wachtwoord mag typen is beperkt. Dit is wederom voor de veiligheid van je website. Wanneer je meer dan een x aantal keer een foutieve gebruikersnaam of wachtwoord hebt gebruikt, wordt je geblokkeerd. Soms tijdelijk (een paar uur bijvoorbeeld) en soms voor altijd. Neem dan contact op met je website bouwer.
  5. Je ziet een error, bijvoorbeeld de 500 internal server error, of een witte pagina wanneer je wil inloggen op je site. Oeps, dan is er iets meer aan de hand.
  6. Er zit een error in je .htaccess file. Om dit te corrigeren heb je toegang nodig tot de FTP omgeving van je website. Ben je niet bekend met je FTP omgeving? Vraag dan je website bouwer om dit op te lossen.
  7. Er zit een error in je WordPress core files. Voor het oplossen van deze error heb je ook toegang nodig tot de FTP van je website. Ook hier geld: ben je niet bekend met je FTP omgeving? Vraag dan je website bouwer om dit op te lossen.

Hopelijk heeft deze handleiding hoe inloggen met WordPress je geholpen om in te loggen? Kom je er nog niet uit of zie je een andere foutmelding? Neem contact op met Bijdrager of je website bouwer om dit probleem op te lossen.
Heb je meer, of andere wensen wat betreft aanpassingen aan je website? Bijdrager helpt je graag.

Terug naar alle handleidingen